Frakte bil med tog

Frakte bil med tog

Innhold i dette innlegget

I 2024 er det vanlig å frakte bil med tog rundt i Norge, eller utlandet til Norge. Hvilken rute bilen tar, er avhengig av ditt fraktselskap. I denne artikkelen gir vi deg noen gode råd før du bestemmer deg for frakte bilen din med tog.

Hvor lang tid tar det å frakte bil med tog?

Hvor lang tid dette tar er avhengig av hvilket fraktselskap du bruker, og hvilken rute toget ditt kjører. Frakt med tog går ofte fra en storby, til en annen. I enkelte verdensdeler bytter også bilen tog underveis før bilen kommer frem til planlagt by eller stasjon.

Du bør alltid kontakte fraktselskapet for å høre hvor lang tid det tar å frakte bilen med tog. Det tar ofte lengre tid å frakte bilen med tog over korte avstander. I Norge er det foretrukket å frakte biler med biltransport.

Ett konkret eksempel på bilfrakt med tog fra Oslo til Stavanger er under 24 timer fra bilen er på lasteplan. Normalt regner man 2-3 dager inkludert planlegging, last og avreise.

Frakte bil med tog i Norge og Europa
Frakte bil med tog i Norge og Europa

Hvor mye koster det å frakte bil med tog?

Pris er avhengig av hvilket kjøretøy du frakter med tog, og hvor lang det er fra en stasjon til en annen. Det er ofte billigere og frakte flere biler samtidig, hvor man forhandler med transportør om bulk-frakt for flere kjøretøy. Fra drammen til trondheim ligger frakten på tog mellom 4-8.000kr avhengig av biltype og vekt.

Skal du frakte ett kjøretøy fra Trondheim? Da bør du bruke vårt kontaktskjema for transport i trondheim.

Kan privatpersoner frakte bil med tog?

Ja. Flere selskaper hjelper privatpersoner med å frakte biler med tog gjennom Norden og Europa. Mange transportbyråer hjelper deg også med hele prosessen. Dette inkluderer dokumentasjon, fortolling, tollpass og registrering.

Vi anbefaler privatpersoner å forholde seg til transportører som tilbyr «pakkepriser» for togtransport. Dette inkluderer forsikringer, fortolling, transport og ekspedisjon med mer.

Kan alle biltyper fraktes med tog?

Nei. Enkelte biltyper (spesielt tyngre kjøretøy) kan ikke fraktes med tog. Med tunge kjøretøy er det ofte snakk om lastebiler, buss, traktorer og bobiler. I slike tilfeller er det bedre og billigere å bruke lastebiler bygget for stor og tung last. Tog har i tillegg helt andre utregninger for frakt i forhold til tyngde og størrelse.

Hvordan klargjøre bilen før transport med tog

Når du skal frakte bilen din med tog, gjelder hovedsaklig de samme reglene som om du frakter bilen din med vanlig lastebil-transport. Selskapet du jobber med vil normalt sett gi deg en sjekkliste over ulike punkter du må huske på før bilen kan fraktes.

Verdisaker i bilen

Mange selskaper tillater at du har verdier i bilen din. Det er likevel best å sørge for at alle verdisaker i bilen fjernes før du frakter bilen med tog. Dette inkluderer alle verdisaker, papirer (dokumenter med sensitiv informasjon), medisiner evt. løse deler med høy verdi (gps eller lignende).

Sjekk bilens batteri og dekk

For å unngå problemer når bilen din kommer frem til planlagt destinasjon, søg for at dekk og bateri er i orden. Da slipper du å bruke penger og krefter på unødvendige problemer som kan dukke opp dersom du ikke får bilen av lasteplan på toget.

Ta bilder av bilen før frakt

Ta alltid bilder før bilen din skal transporteres. Om bilen skal fraktes med tog eller lastebil eler det alltid fint å ta noen bilder før avreise. Dersom bilen din allerede har skader, husk å ta gode bilder av området som er skadet. Dersom det kommer flere skader under transport, skal fraktselskapet dekke skadene for dette. Unngå en konflikt, og bruk 10 minutter på bilder av bilen. Dette kan spare deg for flere tusen kroner.

Huskeliste for deg som importerer bil til Norge med Tog

Det er flere ting du må huske på når du frakter bil fra utlandet til Norge. Forsikring er en viktig del av frakt-kostnaden. Det kan i tillegg bli svært kostbart dersom du ikke er forsikret under transport. Ulike selskaper operer ulikt med tanke på forsikring. Du må alltid ha en skriftlig kontrakt med dokumentasjon for forsikring.

  • Husk å ha nødvendige papirer fra forhandler i utlandet tilgjengelig.
  • Kjøpskontrakt av bilen du importerer fra utlandet.
  • Vær kritisk, still alle dumme spørsmål, og få svar skriftlig fra transportør og forhandler.
  • Gode bilder og dokumentasjon på bilens stand før transport.
  • Undersøk hvilken garantier bilen kommer med. Det kan ofte lønne seg og kjøpe egen garanti.
  • Undersøk nøye hvem du handler fra. Dette inkluderer transportselskap og forhandler.
  • Regn på avgiftene ved import av din biltype til Norge. Mange får seg en overraskelse når bilen ankommer Norge og skal fortolles.
  • Husk alltid å sjekke om bilen kan registreres i Norge før du går i gang med togtransport.
  • Husk de riktige dokumentene! Vi anbefaler at en erfaren transportør hjelper deg med dokumentasjon før importering til Norge.
  • Sist men ikke minst, husk en god kontrakt!

Det finnes i tillegg en rekke fallgruver med importering av biler til Norge. Noen av disse er forhandlere som ikke tilbakebetaler moms som avtalt. Det kan også være kostbare og tekniske problemer med bilen i etterkant av kjøpet.

Visste du at 2021 ble tidenes rekordår for nybilregistreringer?

Få den beste prisen på frakt av personbil til ditt område

Få den beste prisen på frakt av personbil til ditt område

Spørsmål?

Vi besvarer alle spørsmål du måtte ha innen kort tid. Vi jobber kontinuerlig med nye artikler.

Andre leste også ...