Frakt av bil i 2024
Frakt av bil i Norge

Frakt av bil i 2024

Innhold i dette innlegget

Frakt av bil i Norge er ofte en god opplevelse. Har du nettopp kjøpt en ny bil, solgt en bruk, eller endelig klargjort bilgarasjen for ett nytt prosjekt? Da er sjansen stor for at du trenger frakt av bil til ny adresse.

I 2021 ble det nyregistrert 176 276 personbiler i Norge. Alle disse bilene kommer fra utlandet, og ofte inn til en av få havner eller stasjoner i Norge. Når en bil kommer til Norge, må den fraktes videre til endelig destinasjon. Destinasjonen varierer fra by, bygd og landsdel.

Norge er ett langt land, med store variasjoner og høydeforskjeller. Det betyr at også transportselskapene tar varierte priser på sine frakt-ruter. Dersom bilen din skal leveres «utenfor» en sone som ikke ellers er vanlig, får man ofte tilleggskostnader ved dette. Vi mener derfor at det kan være smart å sammenligne flere selskaper, for å velge det selskapet som står deg nærmest.

Frakt av bil er billig i Norge

Biltransportportalen har gjort det enkelt for privatpersoner og bedrifter å frakte biler rundt i Norge. Ved hjelp av ett kontaktskjema, får du raskt priser til eller fra ulike byer i Norge som Stavanger, Oslo, Bergen eller Trondheim. Du kan velge mellom alle fylker i landet, og får svar på din forespørsel innen kort tid.

Hvor lang tid tar det å frakte en bil i Norge

Vi får ofte spørsmål om hvor lang tid det tar å frakte en bil fra by til by i Norge. Svaret kan variere, da transpotører ofte frakter flere biler samtidig, på bestemte dager i uken. Dersom du klargjør en bil Onsdag, er det ikke sikkert din lastebil kjører før Fredag. Vi anser likevel at alle biler i Norge er fremme innen 3 arbeidsdager, pluss minus avhengig av vær, transportør og område. Større byer har ofte flere ruter, og bilen kommer raskere frem. I mindre byer kan det derfor hende at ventetiden blir noe lengre.

top view on the ferry boat for car transportation 2021 09 27 19 59 25 utc
Transport med ferje eller båt er mulig også i Norge

Det finnes ulike typer transportmidler

I Norge er frakt av bil gjort på flere måter. Vi har tidligere skrevet en artikkel ved frakt med tog. Frakt i Norge skjer hovedsakelig med lastebil eller tog. Vi har også hørt om biler som tar sjøveien, men dette er ikke like populært som lastebil. Grunnen til dette er ofte tilknyttet kostnad og tilgjengelighet.

Dette er de mest vanlige transportmidlene i Norge (synkende rekkefølge)

  • Transport med lastebil
  • Transport med tog
  • Transport med båt
  • Transport med fly

Listen er innadd i Norge, da man hovedsaklig frakter biler mellom Europa og USA med båt.

Få den beste prisen på frakt av personbil til ditt område

Få den beste prisen på frakt av personbil til ditt område

Spørsmål?

Vi besvarer alle spørsmål du måtte ha innen kort tid. Vi jobber kontinuerlig med nye artikler.

Andre leste også ...