Kjøpe brukt eller ny elbil
Kjøpe brukt eller ny elbil

Kjøpe brukt eller ny elbil

Innhold i dette innlegget

Kjøpe brukt eller ny elbil? Det kan være en god idé å kjøpe en brukt bil i stedet for en ny bil av flere grunner. For det første er bruktbiler vanligvis billigere enn nye biler, noe som kan være en stor fordel hvis du er på et begrenset budsjett. For det andre kan du ofte finne bruktbiler med lav kilometerstand, noe som kan bety at bilen har lite slitasje og kan være i like god stand som en ny bil.

Samtidig kan det også være fordeler ved å kjøpe en ny bil. For det første vil en ny bil sannsynligvis ha mindre slitasje enn en brukt bil, og vil derfor sannsynligvis ha en lengre levetid. For det andre vil en ny bil ofte ha en bedre garanti enn en brukt bil, noe som kan spare deg for store utgifter hvis bilen skulle ha problemer.

Du bør også huske at det kan være lurt å undersøke begge alternativene grundig før du gjør et kjøp. Dette kan hjelpe deg å finne en bil som passer dine behov og budsjett, og som har en historie og en tilstand som du kan være fornøyd med.

Vi hjelper deg med valget mellom å kjøpe brukt eller ny elbil!

Prisfordeler ved kjøp av elbil

Det kan være mye å tenke på når du skal velge mellom kjøpe brukt eller ny elbil. Det finnes flere fordeler ved å kjøpe en elbil, blant annet i form av lavere kostnader enn for en tilsvarende bil med forbrenningsmotor. Her er noen eksempler på prisfordeler ved å kjøpe en elbil:

 1. Lavere drivstoffkostnader: En elbil bruker elektrisitet som drivstoff, som generelt sett er billigere enn bensin eller diesel. Dette kan gjøre det mye billigere å kjøre en elbil enn en bil med forbrenningsmotor, spesielt over tid.
 2. Lavere vedlikeholdskostnader: En elbil har færre bevegelige deler enn en bil med forbrenningsmotor, noe som kan gjøre at den trenger mindre vedlikehold. Dette kan spare deg for store utgifter ved service og reparasjoner, og kan gjøre det billigere å holde elbilen i god stand.
 3. Ingen avgifter: I mange land, inkludert Norge, er det ingen avgifter på elbiler. Dette kan gjøre det billigere å kjøpe og eie en elbil enn en bil med forbrenningsmotor, siden du slipper å betale avgifter som bilbeskatning eller avgifter på drivstoff.
 4. Ingen soneavgift: I Oslo og enkelte andre byer kan det være soneavgift for å kjøre inn i sentrum med en bil med forbrenningsmotor. Dette gjelder imidlertid ikke for elbiler, noe som kan spare deg for store utgifter hvis du ofte kjører inn i sentrum.
 5. Støtteordninger: I mange land, inkludert Norge, finnes det støtteordninger for å kjøpe en elbil. Dette kan være i form av rabatter på bilkjøpet, eller i form av støtte til å installere ladeutstyr. Dette kan gjøre det billigere å kjøpe en elbil enn en bil med forbrenningsmotor.

Sjekkliste for kjøp av brukt elbil

Vurderer du å kjøpe brukt eller ny elbil? Hvis du vurderer å kjøpe en brukt elbil, kan det være lurt å lage en sjekkliste over ting du bør se etter og vurdere før du gjør et kjøp. Her er noen punkter som kan være verdt å inkludere på din sjekkliste:

 1. Type og modell: Tenk over hvilken type elbil du trenger, og hvilken modell som passer best for dine behov. Det kan være lurt å undersøke forskjellige typer og modeller før du bestemmer deg, slik at du kan finne en elbil som passer dine behov og budsjett.
 2. Batterikapasitet: Sjekk batterikapasiteten på elbilen du vurderer å kjøpe, og undersøk om det er mulig å utvide kapasiteten eller å få et nytt batteri. Dette kan påvirke hvor langt du kan kjøre på en enkelt lading, og kan derfor være viktig for deg å vurdere.
 3. Ladeutstyr: Sjekk hva slags ladeutstyr som følger med elbilen, og undersøk om det er mulig å få et annet eller mer avansert ladeutstyr. Dette kan være nyttig hvis du planlegger å lade bilen ofte, eller hvis du vil ha mulighet til å lade bilen raskt.
 4. Garanti og forsikring: Sjekk hva slags garanti og forsikring som følger med elbilen, og undersøk om det er mulig å utvide garantien eller å få en bedre forsikring. Dette kan spare deg for store utgifter hvis elbilen skulle ha problemer.
 5. Utstyr og ekstrautstyr: Se etter hvilket utstyr og ekstrautstyr som følger med elbilen, og undersøk om det er mulig å legge til ekstrautstyr eller tilbehør. Dette kan gjøre elbilen mer komfortabel og praktisk for deg å bruke.
 6. Finansiering: Undersøk om det er mulig å få en god avtale på finansiering av elbilen, slik at du kan betale den av i mindre deler over en lengre periode. Dette kan være en god måte å gjøre bilkjøpet mer overkommelig for deg.
 7. Testkjøring: Ta en testkjøring av elbilen før du gjør et kjøp, slik at du kan se hvordan den kjører og hvordan den føles å sitte i.

Sjekkliste for kjøp av ny bil

Hvis du vurderer å kjøpe en ny bil, kan det være lurt å lage en sjekkliste over ting du bør se etter og vurdere før du gjør et kjøp. Her er noen punkter som kan være verdt å inkludere på din sjekkliste:

 1. Type og modell: Tenk over hvilken type bil du trenger, og hvilken modell som passer best for dine behov. Det kan være lurt å undersøke forskjellige typer og modeller før du bestemmer deg, slik at du kan finne en bil som passer dine behov og budsjett.
 2. Pris: Sjekk prisene på forskjellige typer og modeller av biler, og sammenlign dem med ditt budsjett. Det kan også være lurt å undersøke om det er mulig å få rabatter eller andre avtaler som kan gjøre bilen billigere.
 3. Garanti og forsikring: Sjekk hva slags garanti og forsikring som følger med bilen, og undersøk om det er mulig å utvide garantien eller å få en bedre forsikring. Dette kan spare deg for store utgifter hvis bilen skulle ha problemer.
 4. Utstyr og ekstrautstyr: Se etter hvilket utstyr og ekstrautstyr som følger med bilen, og undersøk om det er mulig å legge til ekstrautstyr eller tilbehør. Dette kan gjøre bilen mer komfortabel og praktisk for deg å bruke.
 5. Finansiering: Undersøk om det er mulig å få en god avtale på finansiering av bilen, slik at du kan betale den av i mindre deler over en lengre periode. Dette kan være en god måte å gjøre bilkjøpet mer overkommelig for deg.
 6. Testkjøring: Ta en testkjøring av bilen før du gjør et kjøp, slik at du kan se hvordan den kjører og hvordan den føles å sitte i. Dette kan hjelpe deg å avgjøre om dette er riktig bil for deg.

Husk at dette bare er forslag til en sjekkliste, og at du kan legge til eller fjerne punkter som du mener er relevante for ditt kjøp. Det viktigste er at du undersøker bilen grundig før du gjør et kjøp, slik at du kan være sikker på at du får en bil som passer dine behov og som du kan være fornøyd med.

I 2021 ble det registrert 176 276 nye personbiler i Norge.

Kjøpe brukt eller ny elbil? Skal du frakte bilen din fra en by til en annen? Les mer om biltransportkostnader i vår artikkel.

Få den beste prisen på frakt av personbil til ditt område

Få den beste prisen på frakt av personbil til ditt område

Spørsmål?

Vi besvarer alle spørsmål du måtte ha innen kort tid. Vi jobber kontinuerlig med nye artikler.

Andre leste også ...